الف – تشکیل کمیته عضویت:
برای رسیدگی به تقاضاهای داوطلبان و قبول عضویت آنان کمیتۀ عضویت متشکل از دبیرکل و دو نفر از اعضای هیات مدیره بنابر انتخاب هیات مدیره تشکیل می گردد .
تبصره۱: امور اجرایی عضویت توسط دبیرخانه انجام و پرونده ها پس از آماده سازی در جلسات هفتگی و یا نوبه ای کمیته عضویت (بنابر اقتضاء) طرح و صورتجلسات تنظیمی جهت تائید یا اصلاح و تنفیذ هیات مدیره توسط دبیرکل در جلسات مربوطه مطرح می گردد.
تبصره۲: افراد منتخب کمیته عضویت برای یک دوره دو ساله انتخاب می گردند لیکن تمدید مکرر افراد انتخابی بلامانع است.
ب – وظایف کمیته عضویت:
۱-بررسی درخواست عضویت متقاضی (اعم از تشکلی، حقوقی، حقیقی )با توجه به شرایط و صلاحیتهای لازم داوطلبان عضویت (مندرج در ماده ۲ آئین نامه) جهت تائید و یا رد و پیشنهاد آن به هیات مدیره برای تصمییم گیری نهائی جهت پذیرش یا عدم پذیرش آنها.
۲-کمیته عضویت مکلف است در هنگام اعطای عضویت به اعضاء ، بر اساس تقاضاهای متقاضیان و رسیدگی تطبیقی به ظرفیت ها ، پتانسیل ها، علاقمندی هاو تجارب اعضاء نسبت به تعیین کمیسیون یا کمیسیونهای متناسب با حوزه فعالیت آنها نیز اقدام نماید.
تبصره۱: هر عضو مکلف است مراتب قبول عضویت در یک کمیسیون را (بر اساس آئین نامه تشکیل کمیسیونهای تخصصی) مورد پذیرش قرار داده و مراتب را کتبا” اعلام نماید.
۳- تهیه پیش نویس تفاهم نامه منعقده جهت مبادله با تشکل ها/ اعضاء تشکل ها و پیشنهاد آن به هیات مدیره.
۴-تهیه پیشنهادات مربوط به اصلاح آئین نامه عضویت به هیات مدیره و اصلاحات احتمالی اساسنامه به مجمع عمومی از طریق هیات مدیره.
۵-پیشنهاد سیاست های اجرائی مربوط به عضویت و راهکارهای تحقق بند (ب-۳) ماده (۹) اساسنامه.
۶– تصویب روشهای اجرایی برای نگهداری اعضاء و تشویق آنان به فعالیت در انجمن و توجه و بررسی پیشنهادهای اعضاء .
۷ – پیشنهاد میزان ورودیه و حق عضویت سالیانه اعضاء به هیات مدیره .
۸– پیشنهاد ، بررسی و اظهارنظر در مورد تعلیق و یا سلب عضویت اعضاء .
۹ – بررسی و تایید فهرست اسامی اعضاء که حق شرکت در مجامع رسمی انجمن را دارا می باشند.
ج – فرایند رسیدگی به درخواستها:
۱-تقاضای عضویت اعضای تشکلی و حقوقی و حقیقی باید کتباً به انجمن تسلیم گردد و براساس آئین نامه عضویت انجمن پس از بررسی و ارزیابی و تایید کمیته مربوطه و قبولی هیئت مدیره به عضویت انجمن پذیرفته میشوند.
۲-برای رسیدگی به تقاضاهای متقاضیان و قبول عضویت آنان، موضوع در جلسه هیات مدیره طرح و پس از بررسی های لازم ، پذیرش متقاضی حداقل با ۴ رای مخفی اعضای هیات مدیره امکان پذیر خواهد بود.
تبصره ۱: تصمیم نهائی در پذیرش یا عدم پذیرش متقاضیان عضویت توسط هیئت مدیره اتخاذ میگردد.
تبصره ۲: در اجرای وظایف محوله به موجب اساسنامه ، هیات مدیره در حوزه عضوگیری نقش استصوابی داشته و در هر حال آراء و مصوبات هیات مدیره مادامی که در تعارض با اساسنامه و مصوبات مجامع عمومی عادی نباشد برای ارکان دبیرخانه و اعضاء لازم الاجراست.
د- فرایند عدم پذیرش عضویت:
۱- در صورتی که نظر هیات مدیره عدم پذیرش عضویت متقاضی باشد رای برای یک سال لازم الاجراست و متقاضی میتواند پس از یک سال مجدداً تقاضای عضویت نماید و کمیته عضویت و هیات مدیره بدون توجه به نظر قبلی ، نسبت به بررسی درخواست و احراز شرایط بر اساس وضعیت حال اقدام می نماید.
۲- انجمن مکلف است برای توانمند سازی متقاضیانی که درخواست عضویت آنها مورد پذیرش واقع نگردیده است و نیز احراز شرایط حداقلی و لازم در متقاضیان احتمالی برای پذیرش عضویت نسبت به ایجاد یک مرکز رشد استقرار نظام اخلاق کسب و کار و مسئولیت اجتماعی اقدام نماید.
تبصره۱: چگونگی ایجاد مرکز مذکور و نحوه اداره آن ، خدمت دهی به متقاضیان و تعاملات مادی و معنوی با خدمت گیران آن به موجب دستورالعملی است که در اجرای این ماده توسط کمیته انتصابات پیشنهاد و به تصویب هیات مدیره می رسد.
تبصره ۲: مرکز رشد مذکور مکلف است نسبت به تدوین نظام احراز شایستگی های اخلاقی ویژه اشخاص حقیقی و حقوقی و پس از تشکیل کانون احراز شایستگی ها از بین اعضای موجود موسسه نسبت به تربیت ممیزان و ارزیابان مورد نیاز برای احراز شایستگی ها اقدام نماید.
تبصره ۳: پس از تاسیس و راه اندازی مرکز رشد اعطای عضویت یا تمدید آن منوط به داشتن گواهینامه احراز شایستگی های اخلاقی از کانون مذکور خواهد بود.
تبصره ۴: کانون مذکور در ارائه خدمات مشاوره ای و ممیزی به بنگاهها و تشکل ها در چارچوب دستورالعمل های فوق الاشاره مجاز است.
ه- حل اختلاف بین متقاضی و کمیته عضویت (رسیدگی به اعتراضات متقاضیان):
درصورت بروز اختلاف نظر بین اعضاء کمیته عضویت با فرد متقاضی و اعتراض عضو به نظر کمیته، موضوع در هیات مدیره مطرح و تصمیم نهائی هیئت مدیره برای طرفین لازم الاجراست.